Reidarsille luennoitiin karkea oppitunti nöyryydestä ja peliälystä tiistai-illan kärkikamppailussa Rajan Palloa vastaan. Pelillisesti sininen epidemia hallitsi ottelua, mutta RaPan taktinen nerous vei lopulta voiton. Rajan Pallon tyyli hämmentää ottelua jäähypenkin kuluttamisella vei Reidarsin syvälle pettymyksen avantoon. Ottelussa kirjattiin Reidarsille 22 jäähyminuuttia, mukaanlukien Mikko ”Kinkkufaija” Kinisjärven 10 minuutin käytösrangaistus ottelun loppupuolella. RaPa keräsi ottelussa 9 kahden minuutin rangaistusta ja pystyi täten rikkomaan Reidarsin tavaramerkiksi muodostuneen viisikkopelin.

Jussi Leinosen kaksi maalia olivat laiha lohtu voiton jäädessä haaveeksi. Kuva: Jouni Porsanger

Pappi Reijonen kynäsi yhden RaPan verkkoon. Kuva: Jouni Porsanger

Ottelun loppuhetkien karmea sulaminen ja 2-3 johtoaseman luovuttaminen kahdella viimeisellä minuutilla jää joukkueelle mieleen oppituntina, jota ei tarvitse kerrata. Ottelun lopussa Reidars pelasi kahden miehen alivoimalla, vaikka pelaajia olisi sääntöjen mukaan kentällä saanut olla neljä. Tuomareita ei silti voi syyttää tappiosta, jäähyt olivat molemmin puolin ansaittuja ja pitivät kuuman ottelun edes jollain tavalla hallussa. Reidars salli RaPan tehdä ottelussa uskomattomat kaksi alivoimamaalia. Palkisentien betoni, Ilkka Kokko, ei pystynyt pelastamaan pomppivia kiekkoja aiempien pelien tapaan. Sinisten verkkoon oli neljässä edeltävässä pelissä tehty minimalistiset kaksi osumaa, nyt niitä tehtiin neljä. Reidarsin maaleista vastasivat Mikko ”opetuslapsi” Reijonen kerran ja Jussi ”pienituloisen miehen Patrice Bergeron” Leinonen kahdesti. Eritoten Leinosen ylivoimalla Kalle Iivarin ja Anssi Jokirannan syötöistä syntynyt 1-3 maali oli hieno osoitus Reidarsin pelillisestä kunnosta. Aina se ei riitä, vaan voittamiseen tarvitaan myös järkeä.

Maali-Ale Brunni pääsi toistuvasti laukomaan siniviivalta. Kuva: Jouni Porsanger

Reidars kapteeni Jari Mikkola tunteikkaana. Kuva: Anssi Lakela

Tuskaa hyökkäyspäässä. Jussi Leinonen ja Anssi Jokiranta epätoivoisina maalin edessä. Kuva: Anssi Lakela

Ensi viikon tiistaina kaukaloon astelee afrikkalaista lastakin nälkäisempi Reidars. Tämä tragedia ei tule toistumaan. Team Apaja kohdataan Areenalla 11.11. kello 20.30.