KATSO HUIKEA KAUSIENNAKKOVIDEO!

Edellisen kahden harrastesarjakauden aikana Rovaniemen ja kenties koko arktisen alueen himotuimman urheiluorganisaation jääkiekkojaosto (e-urheiluosasto perustettu) on alisuorittanut kuin Sipilän hallitus. Sijat 5. ja 7. eivät tyydytä joukkuetta, jonka potentiaali on toistuvissa mestaruusparaateissa Rovakadulla ja Putaansuun aukiolla. Joukkueen ikoninen runko on ohentunut syntyvuosien kiimasta, mutta urheilutoimittelija Mark Lutra Lutran salaiseen mustaan vihkoon kirjoittamat raportit kertovat joukkueen hitsautuneen yhteen toden teolla syyskaudeksi 2017.  Joukkueen kemiallinen yhdiste on vahvistunut erityisesti indonesialaisesta hurrikaanin piskaamasta nyrkkipajasta tilattujen snapback-mallisten päähineiden myötä. Alla käymme läpi joukkueen eri osastot ja analysoimme minkälaisilla odotuksilla Rovaniemiläinen jääkiekkoyleisö voi suhtautua harrastesarjan lohko 3:n tulevaan kauteen.

HYÖKKÄYS:
Reidarsin hyökkäystä voi kuvata yhdellä sanalla, potentiaali. Nuoret pyssyt Juotasniemi, Mantere ja Räihä olivat joukkueeseen tullessaan vasta ensimmäiset yölliset siemensyöksynsä manbasicceihinsa päästäneitä lupauksia, mutta ovat tulevalla kaudella jo marinoituneita veteraaneja (kättä lippaan). Kolmikon potentiaali on mittava ja kesän harjoituksissa on huomattu peliotteen rentoutuneen ja syöttökuvioiden saavuttaneen algebramaisen monimutkaisuuden tason. Mikäli kehitys jatkuu, on kolmikko pysäyttämätön. Reidarsin hyökkäyksen leipä, kala ja vesi muuttuu kyykkyviiniksi Pappi Reijosen käsissä, mikäli Reijonen palaa taivaalliselle tasolleen tulevalla kaudella hän kykenee kannattelemaan joukkuetta öylätin keveydellä. Kesäliigassa ja keväällä Reijosen fokus katosi ja hän alkoi epäilemään jumalallisen taitonsa olemassaoloa, mutta käännös on tapahtunut jo parempaan päin.  Kalle Iivari on laukkonut kesän erinäisissä varhaisteineille tarkoitetuissa kiekkokouluissa ja mikäli Iivari saa oppimansa ällistyttävät kikat haltuun youtuben ulkopuolellakin hän lienee pysäyttämätön.
Mestaruusjoukkueet rakennetaan keskushyökkääjien varaan ja Reidarsin keskusta on vahva. Koko kesän herkkulakon voimin painoaan mystisesti lisännyt Mikko Kinisjärvi on pelaamaan ehtiessään häkkipäinen Ryan Kesler, Henri Räihä on löytänyt keskikaistalta identiteettinsä, kentällä pelatessaan seuraikoni Jussi Leinonen on edelleen sarjan dominoivimpia kahden suunnan hyökkääjiä. Marko Ronkainen on joukkueen kovin hirvimies. Vahva dimexiin verhoutunut työläisosasto ei pidä koskaan tunnin kahvitaukojaan ottelujen aikana. Apukapteeni Mikko Leinonen on koko kesän luonnostellut ruutuvihkoonsa uusia reseptejä tuoreista raaka-aineista maalinedustalla jaettavaksi ja Jari Körkköä ei ole oikeastaan näkynyt koko kesänä, molemmat ovat luonteeltaan isojen pelien miehiä ja kunnioitettuja veteraaneja, joille alokkaat voisivat kerätä toreilla rahaa. Sarjassa on myös potentiaalia uusille läpimurroille entisen teinisensaatio maalivahti Ilkka Kokon tuodessa pelkällä hauiskäännöllä hankittu yleiskuntonsa ja pallokentältä tuttu pelätty ranteensa myös hyökkäyspeliin. Toinen jokerikortti on oululaistunut jauhelihamörssäri Lassi Mikkola, jonka osallistuminen peleihin on vielä maahanmuuttopolitiikkaa suurempi kysymysmerkki.

PUOLUSTUS:
Ikuisen nuoruuden tuovasta Graalin maljasta hörpännyt kapteeni Jari Mikkola kipparoi joukkueen arviolta tasaisimmin suorittavaa osastoa. Reidarsin puolustus on periksiantamaton ja työteliäs, mutta kiekollisessa pelaamisessa on uudelle tasolle nousemisen aika. Kesän harjoituksissa Juha Tuiskuvaara on esittänyt vahvaa kehitystä, joskin pelityylillisen muutoksen voidaan tulkita johtuvan kevyestä humalatilastakin. Tuomas Vuollon ohelle kiekolliseksi puolustajaksi tarvitaan uusia nousijoita Aleksi Brunnin siirryttyä Stadiin lukemaan Voima-lehteä ja juomaan seitsemän euron kahvia johonkin kivaan pieneen kahvilaan. Tähän paikkaan organisaatio teki isoja peliliikkeitä signaamalla Juho Leinosen, joka on todellinen offensiivinen dynamo. Juho on sukua seuralegenda Mikko Leinoselle, mutta ei seuraikoni Jussi Leinoselle (tiettävästi). Kiekollisessa pelissä esille nousee myös Olli Heikka, jonka paikka rosterissa voi olla voimahyökkääjänä tai voimapuolustajana. Heikka on jalalla nopea ja omaa halvan keltaisen vessapaperin pehmeyttä muistuttavat kädet.

MAALIVAHDIT:
Joskus Reidarsin kokoonpanon ohuin osasto on nykyään joukkueen syvin osa. Taistelu organisaation ykkösvahdin tontista tolppien välissä on tilanne, joka puskee jokaista eteenpäin. Joukkueen ainoa puhdas maalivahti Jukka Siltala on kasvattanut jo valmiiksi pitkää tukkaansa koko kesän ja rauhallisen olemuksen omaava maalivahti on edelleen lähtökohtaisesti aloittava maalivahti. Entinen teinisensaatio Ilkka Kokko on saanut kotiasiat kuntoon ja löytänyt tyttöystävän, mikä on selvästi rauhoittanut nuoren aikuisen peliä. Kokko on myös kunnostautunut kenttäpelaajana harjoituksissa erehtymättömällä maalinälällään. Seuraikoni Jussi Leinosen siirryttyä lähes yksinomaan maalivahdiksi ja tehtyä kesäliigassa fantastisia urotöitä torjumalla Reidarsin mitaleille sarjan parhailla tilastoilla, maalivahtipelin voidaan sanoa olevan vahvuus Reidarsille. Huhut kertovat Leinosen myös sopineen syksylle maskin maalauksen, joten toiminnan uskottavuus kohoaa entisestäänkin.

Organisaation tasolla on myös tapahtunut muutoksia.  MV lehti oy ab publishing holding companyn omistukseen isolla afrikantähtirahalla siirtynyt Reidars media jatkaa myös tulevalla kaudella perättömien huhujen levittämistä ja salaliittoteorioiden kehittelyä. Ensimmäinen ottelu pelataan 16.9. kello 20.30 sarjatulokas Team Kiekkosta vastaan. Kiekkosen kanssa on myös solmittu harjoitussopimus, joka luo molemmille joukkueille mahdollisuuksia kehittyä ja ottaa seuraava askel.

Otteluohjelma:

La 16.09.2017 klo 20:30 Team Kiekkonen-Reidars
Ti 26.09.2017 klo 21:30 Reidars-Roilers
La 07.10.2017 klo 19:30 BRP-Reidars
Ti 10.10.2017 klo 21:30 Reidars-Buell
Ti 24.10.2017 klo 21:30 HockIT-Reidars
Ti 21.11.2017 klo 21:30 Reidars-Rockets
Ti 28.11.2017 klo 21:30 Susu Sport-Reidars
La 16.12.2017 klo 20:30 Reidars-Warriors

Kaikki pelit Lappi Areena hh2:ssa. Vapaa pääsy!