Reidars vältti täpärästi sarjanousun Santasport-liigan kakkoslohkoon, kun HIP HOP -team tasoitti ottelun loppulukemiksi 3–3 viimeisellä minuutilla.

Tiistai-illan ottelun lähtökohdat olivat vähintäänkin mielenkiintoiset. Kolmoslohkon kärkipaikan jakaneet HIP HOP -team ja Reidars eivät varsinaisesti kumpikaan hinkuneet ylempään sarjaan Reidarsin Pappi ”Mikko” Reijosta lukuunottamatta. Voittajaa kuitenkin odotti varma nousu, ja tasatilanteessa HIP HOP -team oli ottava lohkovoiton.

HIP HOP lähti kamppailemaan sarjanoususta kuudella kenttäpelaajalla ja kaivamalla naftaliinista kauden ensimmäisen ottelun pelanneen maalivahdin, mihin Reidars vastasi lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan.

Turkoosipaitainen vihollisjoukkue kuitenkin yllätti Reidarsin housut kintuissa kuin ruotsalaisdekkareiden pervostalkkerin ikkunan takaa karvaamalla päälle ensi hetkistä lähtien lujaa päälle, mihin pohjoiskalotin komein puolustus ei ollut varautunut lainkaan.

Heti alussa Tuomas ”Tupe” Vuollo totesi vaihtoon tullessaan, että kun jaksetaan pelata ensimmäistet 15 minuuttia fiksusti, niin tämä peli on meidän.

Valitettavasti Vuollo kannattaa Toronto Maple Leafsia, ja summonoi sanomisillaan Air Canada Centren hallimestarin hengen Reidarsin ylle. Sen sijaan, että Reidars olisi pelannut fiksusti ensimmäisen vartin ja sitten jatkanut pelaamista, pelasi Reidars ensimmäiset 17 minuuttia ja 35 sekuntia, lopettaen sen jälkeen pelaamisen enemmän tai vähemmän.

– Tarkoitus oli ihan oikeasti voittaa. Katsoimme eilen yhdessä Tuntemattoman sotilaan kohottaaksemme joukkueen moraalista selkärankaa, mutta sekään ei auttanut, kapteeni Jari ”Liigamies” Mikkola puhisi.

Reidars meni jo 3–0 johtoon, kun kapteeni Mikkola avasi aloitusvoiton jälkeen rännin kautta suoraan Peku ”Olli-Pekka” Mantereelle, joka tarjoili nopean hyökkäyksen pääteeksi Pappi Reijoselle kiekon avopaikkaan.

Mikkolan upea rännittäminen kiinnitti Joonas Neuvosen huomion, ja elokuvaohjaaja saapui pelin jälkeen Reidarsin koppiin kertoakseen haluavansa tehdä seurantadokumentin Mikkolasta. Maali oli Reidarsin juhlakauden arvoinen yhteissuoritus.

Ottelun Reidars pisteilijät: J.Mikkola (0+2), ”Most Valuable Reidar” M. Reijonen (2+1) ja O-P Mantere (1+2)

Ilman Jussi ”Seuraikoni” Leinosen torjuntoja lukemat olisivat voineet olla Reidarsin kannalta melkoisen rumat. Most Valuable Reidar -palkinto jäi kuitenkin Leinoselta jälleen saamatta. Valitsijakomitea perusteli asiaa voiton lipumisesta alle minuutti ennen loppua.

– Yle Urheilun toimituspäällikkökin harmitteli, ettei illan Urheiluruudussa ollut aikaa näyttää kaikkia gamesavereita, Leinonen puhisi ottelun jälkeen.

Ottelun jälkeen kopissa olivat hämmentyneet fiilikset. Sarjanousu ei varsinaisesti ollut unelma kuin Reijoselle, mutta kunnian tähden voittoa haettiin tosissaan loppuun asti. Hirveä sulaminen veti mielen matalaksi, mutta kakkossarjaan nousee silti ehkä kuitenkin oikea joukkue. HIP HOP -teamin maaliero oli +25 ja Reidarsin +3, mikä oli koko lohkon toiseksi huonoin, vaikka sarjasijoitus olikin tuo toiseksi paras.

Syyskauden 2021 finaalin hopeajoukkue! Kiitos kuvasta Lapin kiekkokalifi ja päällikköjen päällikkö Seppo Pörhölä!