Otteluraportti 13.1.2018

Reidars 5 - Nakit 3

Maalintekijät: Reijonen 4, Kalliosaari 1

Reidarsin kaadettua Kiekkoset rippikoulumaisella helppoudella keskiviikon mutasarja classic sponsored by Nokia Hakkapeliitta tires -ottelussa, koki joukkue ettei ollut vielä saanut todellista haastetta keskilohkossa. Pari sanaa sitten mainittua todellista haastetta ei tarvinnut odottaa kuin pari deliriumin sumentamaa päivää, kun vastikään kärkilohkosta pudonnut Nakit pääsi testaamaan Reidarsin tason.

Fyysinen ja ensipotkuista lähtien biaframaisen nälkäinen Nakit shokeerasi Reidarsin, joka on tottunut jättämään alkulämpimät väliin ja lämpeämään parin vaihdon jälkeen. Nakit bongattiin ennen peliä lämmittelylenkillä ja portaita juoksemassa. Tieto vastustajan rituaaleista hämmensi Reidarsia syvästi, etenkin pelin alussa. Nakit rankaisi 0-1 osuman Reidars-vahti Jussi ”Evakkotien Andy Moog” Leinosen uidessa koiraa maalivahdin alueella.

Onneksi Rovaniemen voitokkain jääkiekkojoukkue kasasi rivinsä takaiskun jälkeen ja päätti alkaa lunastaa raaputettuja arpojaan. Maaleja vuoroteltiin tilanteen lukittuessa 2-2 tasalukuihin. Tällöin Jumala kirkkaasssa pyhyyden loisteessa pyysi pientä triangelia soittavaa enkeliä pitämään päänsä kiinni, ja Jumala kuiskasi pojalleen harjoistushallin vaihtopenkille sanat jotka vain syvästi asiasta tietävä ymmärtää. Tämän ihmeen todistettuaan Pappi otti pari särkeä, vettä ja leipää eteensä, ja katso, maalijuhlat alkoivat. Pappi Reijosen peli oli uskomattomalla tasolla. Kiekot löysivät verkon perukoille kuin johdatettuna. Valittujen Palojen toimittaja kertoi lehdistötilaisuudessa itse Antikristuksen olleen katsomassa peliä ja nähtyään Papin esityksen Antikristus oli siltä istumalta muuttunut Becelillä voidelluksi riisikakuksi, jonka hallimestari oli heittänyt tarpeettomana roskiin.

Ansaitusti Pappi voitto neljällä maalillaan arvokkaimman Reidarsin palkinnon. Ikonin maalaus: Jari Mikkola

Tilastollisesti Pappi nousee esille, mutta joukkueen syvyys oli voiton tae. Maalilla Jussi ”rikkaimuri” Leinonen esitti muutaman todellisen gamesaver-torjunnan pitäen Nakit turvallisella etäisyydellä. 4-2 tilanteessa Nakit luulivat tehneensä maalin, mutta tuuletus osottautui turhaksi videotarkistuksen näyttäessä Leinosen hanskan ja tolpan estäneen varman maalin.

Puolustuspelillisesti Reidars nosti tasoaan edellisestä ottelusta ja sai pidettyä vaarallisimmat pelaajat etäällä parhaimmilta sektoreilta. Juuri sairaslomalta palannut kapteeni Jari ”el capitano” Mikkola pystyi pelaamaan koko ottelun ja pakistosta etenkin Tuomas ”mitäpaskaa” Vuollo ja Juha ”punk” Tuiskuvaara tyhjensivät maalin edustaa kuin BB-Niko pankkitiliään. Kukaan sinipaitainen ei tänään levännyt kumpaankaan suuntaan pelattaessa. Joonas ”tiedät kyllä mikä on mintis” Juotasniemen johdolla hyökkäyskalusto pystyi nostamaan kiekon vastustajan alueelle ja pitämään sen siellä tehokkaasti. Mikko Kalliosaari viimeisteli yhden maaleista Juotasniemen kanssa Neuvostoliiton hyvistä puolista muistuttaneella 2-0 hyökkäyksellä.

Reidarsin dominanttia esitystä kuvaa se, että joukkueelta hylättiin ottelussa kaksi maalia. Toinen liian aikaisella vihellyksellä ja toinen jälkikäteen lentävällä Deloreanilla tarkistetun ylimääräisen kenttäpelaajan myötä.

Unelmien kausi jatkuu keskiviikkona 24.1. klo 21:30, jolloin vastaan tutka päällä 40-alueella ajaa RPU.