Otteluraportti 1.2.2017

RoKi Vetskut 3 - Reidars 2

Maalintekijät: Heikka, Brunni

Seuraikoni Jussi Leinonen torjui maalissa mynthon-pastillin väkevyydellä. Kuva: Arto Rajanen

Seuraikoni Jussi Leinonen torjui maalissa mynthon-pastillin väkevyydellä, mutta antautui lopulta kolmesti. Kuva: Arto Rajanen

Revontulien ja kiinalaisten kiljunnan sävyttämä iltapuhde Lappi Areenan halpahallissa oli monin tavoin värikäs. Reidars lähti haastamaan back to back-kamppailussa RoKi Vetskuja tavoitteenaan aloittaa kevätkausi isolla voitolla. Tavoite oli jalo, muttei kovin nöyrä. Ensimmäinen kaksikymmentä (20) minuuttia Lapin läänin rakastetuin urheiluorganisaatio oli jälleen vastaantulijana moottoritien väärällä kaistalla. Valemediassa jopa yksipuoliseksi kuvailtu jäähyily hankaloitti Reidarsin kiekollista peliä jopa enemmän kuin taitotaso. Lukuisista jäähyistä huolimatta alivoimamaalia ei päästetty yhtään, mutta tasakentällisin antauduttiin kolmesti. Reidarsin maalilla pelannut seuraikoni Jussi ”Evakkotien Ondrej Pavelec” Leinonen torjui useamman käden pikkurilleillä laskettavan määrän pahoja paikkoja, mutta ohjureihin, takatolpalle ja maskin takaa tulleisiin kanuunoihin atleetti ei yltänyt. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa presented by pirkka kalia Leinonen kyseli hämmentyneenä: ”Paljonko niistä uusista patjoista pitäisi maksaa, että alkaisi kiekot tarttua?”.

Kaikkien anoppien haave, Aleksi Brunni, teki maalin ja pelasi muutenkin esimerkillisesti. Kuva: Arto Rajanen

Kaikkien anoppien haave, Aleksi Brunni, teki maalin ja pelasi muutenkin esimerkillisesti. Kuva: Arto Rajanen

Pelin viimeisellä kolmanneksella Reidars nosti tasoaan vastustajan väsyessä kuin herpeslohi nilsmasterin koukussa. Maalit Aleksi ”hih hih” Brunnilta ja Olli ”baby eyes” Heikalta nostivat lehtereillä toivoa idoliensa sarjapisteistä, turhaan. Heikka palkittiin myös ottelun arvokkaimpana Reidarina todellisen tahtomaalinsa ansiosta. Brunni kuvaili maaliaan toimittelijoille, ”Se oli niin hieno, että aion teettää siitä t-paidan ja myydä sitä putiikissani”. Ottelun lopussa Reidars pyrki minuutin ajan ilman maalivahtia tasoitukseen, mutta Vetskut onnistuivat niistämään toivon paremmasta huomisesta kuin republikaani maahanmuuttajalta. Peli oli lupauksia antava näytös joukkueelta, joka ajan kultaamien muistojen mukaisesti alkaa pelaamaan vasta keväällä. Vastustajan tekemät maalit olivat hienoja, mutta muutoin joukkue pelasi alkuvaikeuksien jälkeen riittaväisäsmäisellä kypsyydellä. Lopputulosta stetoskoopilla tiiraillessa on otettava huomioon Reidarsin rosterin merkittävät poissaolot: Juotasniemi (letti ei mintissä), Räihä (hammaslääkäri), Iivari (inhimillinen erhe), Porsanger (tyyppivika), M. Leinonen (kurkkumätä).

Seuraava ottelu ja todellinen kasvojen pesun presented by L’Oréal because you’re worth it -paikka on jo 7.2. klo 21:30! Vastaan omaishoitajien taluttamana saapuu SuSu-Sport.