On tarinoita, joissa jauhetaan potaskaa 40 minuuttia ja viimeinen viisi minuuttia nuollaan hunajaa albiinoamatsoonin navasta. Tämäniltainen PHL-ottelu Rocketsia vastaan oli juuri tällainen tarina. Rockets oli sujahtanut jo 4-0 johtoon ylivertaisen syöttöpelinsä ja nopeiden jalkojensa ansiosta. Vain Ilkka Kokon terävä habitus maalissa esti todelliset murskalukemat. Voidaan todeta että viimeisellä 10 minuutilla peli oli jo hävitty, itseasiassa se oli hävitty pystyyn.

Ainoa tyyli jolla momentumin voisi kääntää puolelleen seuraavaa ottelua varten olisi tehdä maali. Vailla vohvelikeksejä ja jaffaa pidetty palaveri vaihtoaitiossa nostatti Reidarsin kiiman uusiin korkeuksiin ja peli painui yhä enemmän Rocketsin päätyyn. Viimeisetkin maitohapot pumpattiin jo veltostuneisiin kroppiin ja lopulta halli räjähti. Kannattajat itkivät sekavia ilon kyyneleitä kun Jussi ”otsatukka” Leinonen sai harhasyötön lapaansa hyökkäyspäässä ja mursi vastustajan maalivahdin psyyken ja samalla nollapelin uskomattomalla maalilla. Arjen Robbenin kanssa samanlaista kampausta käyttävä Leinonen joutui valtaisan tunnemyrskyn valtaan ja luisteli kaukaloa ympäri kuin piriä nautiskellut jälkeenjäänyt. ”Ei saatu ilmettä alusta asti kuntoon ja jäähyjen takia rikkonainen matsi ei lähtenyt kunnolla rullaamaan, onneksi lopussa saatiin yksi maali tehtyä. Vika kymppi oli jotain mistä voidaan olla ihan ylpeitä” totesi poikkeuksellisen viimeistellyn ulkomuodon omaava sentteri ottelun jälkeen järjestetyssä fanitapaamisessa, jonne ei sämpylätarjoilusta huolimatta saapunut yhtään fania.

Jussi MVR suihkussa

Ottelun MVR Jussi Leinonen ottelun jälkeisissä tunnelmissa (kuva: Otso Alanko)

Vastustajan puolella pelannut kovan luokan kiekkonainen Sofia Pohjanen sai toteuttaa unelmansa päästessään pelaamaan myyttistä Reidarsia vastaan, unelmasta tuli täydellinen Ilkka Kokon lahjoittaessa Pohjasen upealle illalle huipennuksen maalin muodossa. Onnittelut yhden urheilullisen uran tavoitteen saavuttamisesta!

Momentum jatkaa kulkuaan taas sunnuntaina 6.7. kello 21.15 ottelulla Rajan Palloa vastaan. Tervetuloa.