Reidars jatkoi hurjaa kulkuaan Santasport-liigan kolmoslohkossa viemällä pisteet HockITilta! Loppulukemiksi perin lämpimässä ottelussa jäivät 3–2, ja Reidars jatkaa sarjassa tappioitta, kun vain yksi kierros syyskautta on pelaamatta.

Kamppailu oli alusta asti kuuma, kostea ja hikinen, mutta Reidarsin ykkössentteri Ilkka ”Ile” Kokko on onneksi tehty edellämainittuihin olosuhteisin.

Hämmentävintä ottelussa oli Reidarsin kurinalainen puolustuspeli, jossa vastustajan ylivoimahyökkäykset ja läpiajot onnistuttiin minimoimaan. Jussi ”Seuraikoni” Leinosen ei tarvinnut ottaa kuin muutamia gamesavereita koko ottelun aikana. Leinonen palkittiin aiheesta ottelun Most Valuable Reidarina.

Ile, Olut & Jussi.

Ottelun jälkeen Leinonen sujautti onnen napanöyhtänsä minigrip-pussiin odottamaan kauden viimeistä peliä. Taianomainen kausi on vaatinut ajoittain taikauskoisiakin otteita. ”Uskon vakaasti, että ilman tätä napanöyhtää kiekko ei olisi ratkaisuhetkillä mennyt hanskaani”, Leinonen totesi kummallinen ilme kasvoillaan.

Leinonen antoi myös tunnustusta edessään luutineille sinipaidoille. ”Tänään näin kiekon koko ajan, puolustustyöskentely oli johdonmukaista kuin venäläiset oikeudenkäynnit”, Leinonen totesi Rexona Cobalt -hörppyjensä välillä.

Ottelu alkoi Reidarsin hallinnalla, mutta HockITin maalilla torjuneelle Roni Mäntyniemelle pitää antaa myös tunnustus, että lukemat olivat nollassa nollassa HockITin 0–1 -johtoomaaliin asti.

– Oltiinpa vissiinki muuten ensimmäistä kertaa tappiolla tällä kaudella, jopa viiden minuutin ajan, Reidars-kapteeni Jari ”Kiinnipitäjä” Mikkola huomautti. ”Onneksi meidän liukasliikkeiset hyökkääjät hankkivat meidät sen jälkeen ylivoimille, ja päästiin kahdella kauniilla maalilla johtoon, Mikkola kertasi tapahtumien kulkua.

Ensin maaliputkessa oleva Kalle ”Apulaisprofessori” Lampela löi kiekon sisään maalinedushässäkän jälkeen hiivittyään vapaaksi tapatolpalle. ”Lyijykynätöissäni ja taiteessani suosin hyvin hienovaraista piirtojälkeä sekä tarkkaa työskentelyä. Olen kuitenkin onnekseni ymmärtänyt, että mailan kanssa sellaisia taitoja minulla ei ole, vaan maalit tehdään maalin edestä vaikka hakkaamalla, Lampela kuvaili.

Hetken kuluttua Tomi ”TJ Lapinmies” Sokero vei joukkueen johtoon lähes millintarkalla siniviivarannarilla. ”Tein muuten just oikea-aikaisen maskin siihen”, Mikko ”Kinkku” Kinisjärvi muisti kertoa lehdistölle, vaikkei kukaan kysynytkään asiasta.

Aleksi ”Karte” Karppinen harmitteli viimeksi, ettei herännyt otteluun ennen viimeistä viittä minuuttia. Tällä kertaa Karppinen suoritti ainoana joukkueesta alkulämmittelyn juoksemalla hallille. Onneksi lämmitteli, koska onetimer -voittomaali propellina maalin kattoon ei olisi kylmältä mieheltä onnistunut. ”Aivan suunniteltu ja harkittu sijoitus”, Karppinen totesi.

Ottelun loppupuolella Reidars päätti kollektiivisesti tehdä asioista kuitenkin vähän hankalia, ja jäähyjä otettiin peräti kolme viimeisen 11 minuutin aikana. ”Alkoi lyhyt vaihtoväli tuntumaan sen verran pahalta, että piti mennä boksiin edes hetki huilaamaan”, Mikkola totesi.

Alivoimat Reidars vielä kesti, mutta HockIT kavensi minuutti ennen loppua ilman maalivahtia vielä tilanteeksi 3–2. Maalivahti Leinonen kertoi luulleensa torjuneensa kiekon, joten vaihtoehtoisten faktojen mukaan Reidars tavallaan voitti 3–1.

Syyskauden viimeinen ottelu pelataan vajaan kahden viikon kuluttua 15.2., kun vastaan asettuu Pantterit Team! Voitolla Reidars kruunataan varmuudella kolmoslohkon mestariksi!