Kauden ensimmäisen ottelun ensimmäisen minuutin aikana Reidars joutui hetken miettimään ollaankohan nyt samassa harrastesarjassa kuin viime kaudella. Vastapuolen pelaajaluetteloon oli nimittäin ilmestynyt Eliteprospects-sivustoltakin löytyviä ex-liigapelaajia, ja pyöritys oli sen mukaista. Kelkkatehtaan työhönottohaastatteluihin lienee lisätty momentti, joka edellyttää kelkkojen kasaajilta vähintään Lappi-liiga tasoista pelaajahistoriaa. Mene ja tiedä…

Joka tapauksessa, ajassa 03:23 vastustaja oli jo kahden maalin karkumatkalla, joten Reidars päätti testata tällä kaudella harrastesarjaan takaisin lanseerattua jäähy-rangaistussääntöä koventamalla peliä lähemmäs liigapelaajien tyyliä, josta Reidareilla itsellään on todellisuudessa vain hienoinen aavistus. Tämä sääntötestaus sanelikin loppupelin sävelet, sillä Reidars sai kaiken kaikkiaan 7 kpl 2 minuutin jäähyjä. Eli 45 minuutin pelistä sinipaidat pelasivat lähes kolmanneksen alivoimalla, pahimmillaan kahden miehen verran.

Noin pelin puolessa välissä Reidars sai kiekon BRP:n maaliinkin, mutta kiekon mukana maalinedustahässäkässä verkon perukoille meni myös BRP:n maalivahti. Maalia ei hyväksytty. Myös pelin viimeisellä minuutilla Reidars sai hyvän pöyrityksen aikaiseksi, mutta Lady Fortuna ei tänään joukkueelle hymyillyt. Edellisessä kohtaamisessa Reidars vei voiton, mutta tällä kertaa lopputulos oli kylmästi Reidars 0 – BRP 5. Kelkkatehtaan telaketjut tulevat suurella todennäköisyydellä yllättämään muutkin sarjan joukkueet uudella vauhdikkaalla ilmeellään.

Ilkka ja uusi maila. (kuva: Mikko Leinonen)

Reidareitten pelikeskittymistä saattoi hieman haitata juuri ennen peliä pukukoppiin saapuneet upouudet todella komeat, suorastaan häikäisevät vieras-pelipaidat. Pelipaidoista luvassa raporttia piakkoin.

Reidars maalivahti, teinisensaatio Ilkka Kokko oli myös hankkinut juuri ennen peliä uuden mailan, upeissa Reidars väreissä, mutta ilmeisesti uuden karhea maila vaatii vielä hieman sisäänajoa, vaikka muutaman todella komean torjunnan Ilkka esittikin vastustajan läpiajoja mitätöiden.

Jääkiekkoliiton tilastoinin mukaan Reidars kapteeni Jari Mikkola istui jäähyboksissa muka kahteen otteeseen, mutta tämä on silkkaa huuhaata. Todellisuudessa Mikkola ei ottanut yhtään jäähyä. Päinvastoin, kauden ensimmäisen Most Valuable Reidar-kiertopokaalin sai haltuunsa pakin paikalla pelaava kapu, “hyvästä oman alueen siivoamisesta”, kuten pokaalin ojentanut hyökkääjä Otso Alanko perusteluissaan totesi.

Kapteeni vastaanottaa MVR-kiertopokaalin paidattomalta Otsolta. (kuva: Iisakki Kennilä)

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan sarjan jatkoa, sillä huhujen mukaan jonkin sortin liigapelaajien rekrytointi on ollut muillakin joukkueilla varsin aktiivista….
Näille huhuille Reidars toteaa: Tervetuloa kevyempään harrastesarjaan! 😉